top of page
Лого составено од Цветот на животот, до него испишано Хармони, Платформа за Личен Развој
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Приказна за Кинескиот Фармер

Кога ви се случило нешто лошо, а подоцна ви донело нешто добро? Или обратно?

Сè е поврзано!

И сè се случува со причина!

Понекогаш, работите во нашиот живот не испаѓаат онака како што посакуваме. Во овие мигови ние не сме одбиени, туку пренасочени.

Додека ние гледаме само еден дел, Животот ја гледа Целата Слика.​ Да научиме да и веруваме на Силата која не води уште пред да знаеме за себе.​

Следниот пат кога ќе ти се случи нешто што не посакуваш, и ќе почнеш да имаш негативни мисли, обиди се да ги завршиш своите мисли со "Можеби да, можеби не". Што научив од ова искуство?

Не грижи се, и доколку не можеш да пронајдеш ништо, Животот знае.  Верувај му на Животот!

Животот ве разочарува бидејќи.png
Шахмат.png

Дали другите луѓе во нашите животи се причината за страданието низ кое минуваме?

Саботирањето на самите себеси е една од најголемите причини кои ни стојат на патот на среќата и успехот.

 

Во какви размислувања поминуваме најголем дел од денот? Како размислуваме за самите себе?

 

Освестувањето на внатрешниот дијалог кој се одвива во нашите глави е најдобриот чекор кој можеме да го превземеме за да ги придвижиме животите во посакуваната насока.

 

Двајцата монаси и жената

Колку тежина носиме во себе непотребно?! Дозволуваме товарот на минатото да не дефинира нас и нашата иднина. И како да се ослободиме од истото?

bottom of page